5 βήματα για να φτιάξεις το δικό σου travel journal

Σοφία / diy, print your photos, scrapbooking, Φωτογραφία / / 0 Comments / Like
5 βήματα για να φτιάξεις το δικό σου travel journal
Γειά σας !Σε αυτό το post σας αποκαλύπτω μια μεγάλη μου αγάπη, το travel journaling. Το γράφω στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά ο όρος ταξιδιωτικό περιοδικό ή ημερολόγιο δεν είναι ακριβώς αυτό που θα σας περιγράψω. Η δημιουργία ενός travel journal συνδυάζει την αγάπη  για τα ταξίδια, τη   φωτογραφία, την περιγραφή γεγονότων και δραστηριοτήτων και την έκφραση συναισθημάτων για ένα ταξίδι.
Όλα τα παραπάνω γίνονται το τέλειο journal που είναι κάτι διαφορετικό από ένα φωτογραφικό άλμπουμ, ένα post σ το  blog ή ένα post στα social media.  Το travel journal είναι η ψυχή ενός ταξιδιού. Θέλεις  να δεις πως το φτιάχνω ακολουθώντας 5 βήματα?
1. Επιλέγω σημειωματάριο (notebook)
Βρίσκω ένα σημειοματάριο σε μέγεθος Α5 με λάστιχο και το ντύνω με ότι σχέδιο θέλω με τη μέθοδο του  decoupage. Υπάρχουν έτοιμα χαρτιά με σχέδια σχετικά με ταξίδι  και κόλλα decoupage σε μαγαζιά με χαρτικά.
2. Τυπώνω 20 φωτογραφίες
από το ταξίδι σε μικρό μέγεθος, ματ με λευκό πλαίσιο και τις τοποθετώ με τη σειρά πριν τις κολλήσω. Αυτό με βοηθάει να θυμηθώ μέρη, γεγονότα και να σχολιάζω αντίστοιχα.
3. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποθηκεύω τα αεροπορικά εισιτήρια και τα αποκόμματα εισόδου σε μουσεία και αξιοθέατα.
Extra tip: μπορείτε να συλλέγετε ενημερωτικά φυλλάδια για τις τοποθεσίες και τις δραστηριότητες, χάρτες, κάρτες κ οτιδήποτε άλλο θα σας φαινόταν χρήσιμο για το δημιουργικό κομμάτι του journal.
4. Χρησιμοποιώ υλικά για scrapbooking
όπως χαρτόνια για background, washi tapes, λεπτά μαρκαδοράκια, σφραγίδες, γραμματάκια και quotes.
5. Δημιουργώ το journal κατά τη διάρκεια του ταξιδιού , αφού έχω ετοιμάσει ένα κουτί με τα απαραίτητα υλικά, συμπληρώνω τις σελίδες κάθε μέρα.  Ιδανικά αυτό!
Προσωπικά είναι αδύνατον σε ένα ταξίδι με μικρά παιδιά να προσθέσω στη λίστα με τις βόλτες, τα αξιοθέατα, τα παιχνίδια, τις φωτογραφίες και τα βίντεο ….ένα travel journal.  Όμως αγαπώ τη δημιουργία του και την αναβίωση όλων των λεπτομερειών λίγο καιρό μετά την επιστροφή μας.  Ένα extra tip εδώ, αν είστε στο ταξίδι με παιδιά βάλτε τα ζωγραφίσουν ή να γράψουν κάτι για την εμπειρία τους , θα το λατρέψουν.
Αυτό που σας παρουσιάζω εδώ είναι από το ταξίδι μας στη Σκωτία τον Απρίλιο του 19’.

Α!και κάτι ακόμα! όπως και στο scrapbooking έτσι και εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο έμπνευση και κέφι για ταξιδιάρικη δημιουργικότητα.
Κοινοποίηση σε: