Σαββατοκύριακο στη Νότια Εύβοια

Σαββατοκύριακο στη Νότια Εύβοια

Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια και ακριβώς δίπλα το χωριό του Φυγιά είναι για μένα ένας τόπος ξεχωριστός, είναι ο προορισμός που έχει ζωγραφιστεί στις παιδικές μου αναμνήσεις αλλά και πρώτη μου επιλογή για απόδραση με την οικογένεια μου όλες τις εποχές του χρόνου.

Το μέρος αυτό είναι κομμάτι της ψυχής μου, πήγα πρώτη φορά πολύ μωρό, τότε  με ένα μικρό βαρκάκι γυρίζαμε με τους γονείς μου τις κοντινές παραλίες.  Ο Φυγιάς ήταν ο λόγος που ποτέ δεν ήθελα να πάω κατασκήνωση γιατί οι φίλοι μου ήταν εκεί και με περίμεναν,  εκεί φανταζόμουν ότι υπάρχει το στρουμφο-χωριό όταν μαζεύαμε μούρα με την ξαδέρφη μου, εκεί ζούσα τα ‘ψάθινα καπέλα’, εκεί κατασκήνωσα στις πιο όμορφες παραλίες, εκεί έκανα φίλους που μόνο τα καλοκαίρια τους βλέπω αλλά τους έχω πάντα στην καρδιά μου.

 Πάνω στο χωριό του Φυγιά σε ένα όμορφο εκκλησάκι με θέα μαγευτική παντρεύτηκα  τον άνθρωπο μου,  το αγόρι που μαζί γίναμε μαμά και μπαμπάς και κάθε μέρα προσπαθούμε, αναζητάμε και ονειρευόμαστε περιπέτειες για τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Αυτό που κάνει το Μαρμάρι ιδιαίτερο είναι η γεωγραφική του θέση,  βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Εύβοιας, μια ώρα με το καράβι από τη Ραφήνα, αλλά και 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα μέσω  Χαλκίδας.  Έχει παραλίες που ανήκουν στον Ευβοϊκό αλλά δεν είναι μακριά από τα καταπράσινα νερά του Αιγαίου.  

Το βουνό της Όχης με υψόμετρο 1300μ είναι ιδανικό για Ορειβασία από το χωριό Μύλοι Καρύστου μέχρι τα Δρακόσπιτα στην κορυφή όπου η θέα αξίζει και με το παραπάνω τις 4 ώρες περπάτημα, εκεί βρίσκεται και η αρχή για το Φαράγγι του Δημοσάρη μια επίσης εξαιρετική πεζοπορία που ελπίζω σύντομα να μοιραστώ μαζί σας  εδώ στο blog.  Εμείς φτάσαμε μέχρι το καταφύγιο, για την κορυφή χρειαζόμασταν άλλη μια ώρα περπάτημα αλλά έπρεπε να επιστρέψουμε, ήταν μια απολαυστική βόλτα όπως και να έχει.

Και κάτι ακόμα φίλοι της φωτογραφίας και της περιπέτειας! Βάλτε στη λίστα εκδρομής με τα απαραίτητα τη φωτογραφική σας μηχανή.  Αποτυπώστε το ταξίδι σε άλμπουμ γιατί έτσι θα μπορείτε να το ζείτε ξανά και ξανά!!!

Εδώ www.kontoukastudio.gr  φτιάχνουμε τα άλμπουμ με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με τη φωτογραφική ματιά μας, το γούστο και  την τεχνογνωσία μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς! 

 Έχουμε και εμείς τα μυστικά μας!!!Αλλά και μια σούπερ προσφορά

Φτιάχνοντας ένα ψηφιακό  άλμπουμ 20χ20 με 15 σελίδες  (50-70 φωτογραφίες)  αξίας 80€  +φπα 24%

Δημιουργούμε για εσάς ακόμη ένα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!πληροφορίες:210-6208471, 210-6205433 και στο [email protected]

Η προσφορά ισχύει από 01/4 – 10/4/2017

Σοφία Κοντούκα

Κοινοποίηση σε: