Μετέωρα

Μετέωρα

Στα Μετέωρα πήγαμε στις αρχές του Απρίλη.  Ιδανικός καιρός για βόλτες, παιχνίδι στη φύση και αναρρίχηση , ούτε πολύ κρύο , ούτε πολύ ζέστη . Τα Μετέωρα είναι  ένας τόπος ‘ιερός’ για τη θρησκευτική ευλάβεια των πιστών αλλά και την προσήλωση  της φύσης στην αρμονία .  Είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένο το τοπίο στον ορίζοντα που όταν φτάνεις και αντικρίζεις τους βράχους νομίζεις πως είναι τα μάτια σου και η φαντασία σου που σε ξεγελούν και βλέπεις τέτοιο θέαμα. Εμείς λοιπόν σαν οικογένεια λειτουργούμε σας μαγνήτες προς τέτοια μέρη. Τα αναζητούμε, τα εξερευνούμε, τα αγαπάμε, παίζουμε και αναπνέουμε μέσα σε αυτά.  Είναι μέρη μαγικά που οι αισθήσεις μας ξυπνούν και η φαντασία μας ασταμάτητα δημιουργεί εμπειρίες.  Τα μέρη αυτά υπάρχουν παντού να ξέρετε.  Δεν χρειάζεται να οργανώσετε την τέλεια εκδρομή στο πιο φανταστικό μέρος  για να τα βρείτε !

Για εμένα ως μαμά και φωτογράφος (με ένα blog αγαπημένο)  είναι δεδομένη η φωτογραφική μηχανή μέσα στην τσάντα, πολλές φορές όμως δεν είναι εφικτό με δύο παιδιά που θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα με τον πιο extreme τρόπο, να βγάζω φωτογραφίες .  Το να βγάζω φωτογραφίες όμως είναι για μένα ένας τρόπος να παρατηρώ και να απολαμβάνω τη στιγμή οπότε φωτογραφίζω ακούγοντας τα θέλω όλων.  Νομίζω ότι και εσείς όταν πηγαίνετε εκδρομή και έχετε αποφασίσει να ποστάρετε κάποιες φωτογραφίες  αναζητάτε το τέλειο, παιδιά που ποζάρουν χαρούμενα, γονείς ξεκούραστους και γεμάτους ενέργεια, όλοι καλοντυμένοι με ένα υγιεινό σνάκ στο χέρι! ναι καλά! Αυτό δεν γίνεται, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το κάνω. Οπότε σας εκμυστηρεύομαι ότι η κόρη μου (4 ετών) συνεργάζεται τέλεια σε μια πεζοπορία όταν κρατάει ένα σακουλάκι πατατάκια τα οποία σταμάτησα να της παίρνω από το χέρι όταν τη φωτογραφίζω για να  μην σκεφτεί κάποιος ‘’καλά αυτή δίνει στο παιδί της πατατάκια¨? Ναι καμιά φορά γίνεται και αυτό. χαχαχα

Επίσης ο Μάκης (σύζυγος) φοράει τα ποδηλατικά του γυαλιά στη βόλτα και είναι αστείος και κάθε φορά του λέω βγάλε το γυαλί για τη φωτογραφία. Τον καταπιέζω το ξέρω.  Και ο Νικόλας τη στιγμή που εγώ πάω δίπλα του για να μας τραβήξει ο άντρας μου , εκτοξεύεται από το πλάνο γιατί απλά δεν θέλει κάποιες φορές.  Εγώ? Εγώ κάνω όσες προσπάθειες  χρειάζεται για να βγάλουμε φωτογραφίες και όταν επιστρέψουμε να φτιάξουμε ένα όμορφο άλμπουμ.

 Προσπαθώ λοιπόν και προτείνω και σε εσάς μαμάδες να το κάνετε,  να είμαι και εγώ μέσα στις φωτογραφίες. Γιατί ήμουν και γω στην εκδρομή helloooooo!Μην τρέχετε πίσω από τους άλλους μόνο, δώστε τη φωτογραφική σας ή το κινητό σας σε όποιον ενδιαφέρεται να γίνει ο φωτογράφος της στιγμής, ακόμα και στα παιδιά, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

σας φιλώ

Σοφία Κοντούκα

Κοινοποίηση σε: