Road Trip με τα παιδιά/4+1 λόγοι που αγαπάμε τα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Road Trip με τα παιδιά/4+1 λόγοι που αγαπάμε τα ταξίδια με το αυτοκίνητο
Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, σκέφτομαι τα πρώτα μας ταξίδια , μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μώρα.  Πόσο πιο πολύπλοκο ήταν τότε! Όμως  κάθε ηλικία έχει τη μαγεία της  και  τώρα που τα παιδιά είναι 5 και 7 χρονών ομολογώ πως όλοι εκτιμούμε και απολαμβάνουμε  περισσότερο ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο.

1. Μετά από αρκετές εκδρομές τα παιδιά ξέρουν τι να περιμένουν από ένα τέτοιο ταξίδι, προσαρμόζονται από την αρχή στην ιδέα ότι δεν μας νοιάζει τόσο πότε θα φτάσουμε όσο να απολαύουμε ότι μας δώσει η διαδρομή. Και έχει  να μας δώσει πολλά!
Κάπως έτσι διακόψαμε τη ροή της καθημερινότητα μας για 3 ημέρες  και επιλέξαμε διαδρομές  από Αθήνα μέχρι τα Τρίκαλα όπου μείναμε λίγες ώρες για βόλτες στο ποτάμι και στην πόλη με τα ποδήλατα.  Ανηφορίσαμε προς Μετέωρα όπου ήταν και η βάση μας.  Για εμάς η βάση είναι σημαντική γιατί αποτελεί για όλους  πηγή συναισθηματικής ασφάλειας σαν μια μικρογραφία της ρουτίνας μας, κάτι που μας γλυτώνει από εκνευρισμό και συνεχόμενο πακετάρισμα.
2. Εφόσον έχουμε επιλέξει το ταξίδι να έχει πολλές διαδρομές δεν  έχουμε άγχος με τις ώρες που ξεκινάμε ή φτάνουμε, δεν έχουμε συγκεκριμένο πλάνο που να μας περιορίζει γιατί απλά σταματάμε σε όποιο σημείο θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον για παιχνίδι και φύση. Βέβαια πάντα έχουμε μια ιδέα για το τι θέλουμε να κάνουμε έτσι ετοιμάζουμε κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό μαγειρέματος.
Μια επίσκεψη στο μουσείο Γεωλογίας στα Μετέωρα μας έδωσε πολλές απαντήσεις για το πώς δημιουργήθηκαν αυτοί οι παράξενοι βράχοι που δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα με δεκάδες Μοναστήρια γραπωμένα από τα πιο δύσβατα σημεία τους.  Μάθαμε πώς κάποτε εκεί έρεαν ποτάμια και έτσι τα βότσαλα τους ξέμειναν και προσκολλήθηκαν σε αυτούς τους παράξενα όμορφους βράχους.
Η διάβρωση είναι γνώριμη σε αυτά τα βράχια και χαρακτηριστικό αυτό του φαινόμενου, το Αδράχτι.  Το ανακαλύψαμε περπατώντας ένα μονοπάτι που ξεκινά από το Καστράκι, περίπου 20’ μας πήρε να φτάσουμε και να κάνουμε εξερεύνηση κάτω από αυτό το μυτερό  βράχο που δεν μοιάζει με τους άλλους.
3. Σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο το τοπίo εναλλάσσετε συνεχώς ακόμα και μετά από λίγες ώρες.
Στη διαδρομή προς Μέτσοβο,  λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, βρεθήκαμε στις πηγές του Αωού. Ένα κατάλευκο τοπίο μας καλωσόριζε και μια παγωμένη λίμνη έκανε το σκηνικό ονειρεμένο.  Ντυθήκαμε κατάλληλα και περπατήσαμε παράλληλα στη λίμνη, δίπλα σε μια πηγή μαγειρέψαμε και απολαύσαμε το μεσημεριανό μας παρέα με τον ήλιο να αντανακλά παντού.
4. Ένα οικογενειακό road trip χωρίζεται σε φάσεις.  Ενθουσιασμός, χαρά, ήσυχο  παιχνίδι στο πίσω κάθισμα, γκρίνια συζητήσεις , αμέτρητες ερωτήσεις, , κούραση,  πληροφορίες, τραγούδια, εκνευρισμός.  Τέλεια! να η ευκαιρία να τα βιώσουμε όλα, να η ευκαιρία να μάθουμε, να εκφραστούμε, να βαρεθούμε, να μάθουμε να κάνουμε υπομονή! Το ξέρω ότι δεν είναι το πιο εύκολο και δεν βγαίνει πάντα τέλειο, so what! Αν δεν το προσπαθήσουμε δεν θα μάθουμε αν πέτυχε! Αν θέλεις τη γνώμη μου…αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση!
Το Μέτσοβο όπως πάντα εκπληκτικό, μια στάση για καφεδάκι και πίσω στις εξερευνήσεις μας. Η επίσκεψη μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για ζώα και μανιτάρια, είναι μικρό και συναρπαστικό για τα παιδιά.
5. Ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι οι στιγμές που δημιουργούμε όλοι μαζί, οι αναμνήσεις μας, τι πιο όμορφο λοιπόν από τις φωτογραφίες μας. Αχ, πόσο λατρεύω να φωτογραφίζω διαφορετικά μέρη και εμάς σε αυτά.
Ο συγκριμένος λόγος είναι περισσότερο γύρω από τα δικά μου ενδιαφέροντα όμως σίγα σιγά νομίζω ότι είναι και κάτι που αποζητά η μικρή μου (χιχι).
Σας φιλώ
Σοφία
Κοινοποίηση σε:

Αφήστε μια απάντηση