5 ιδέες για να φωτογραφηθείς στην πόλη σου/ aesthetic photos for instagram

Σοφία / Φωτογραφία / / 3 Σχόλια / 2 likes
5 ιδέες για να φωτογραφηθείς στην πόλη σου/ aesthetic photos for instagram

Αυτό το μήνα βρίσκεται κοντά μου στο στούντιο ένα υπέροχο κορίτσι που αγαπά τη φωτογραφία και θέλει να μάθει από μένα.  Η Αγάπη είναι μόλις 16 ετών και στις διακοπές τις από το σχολείο ήρθε εδώ για ένα μήνα  να εκπαιδευτεί σε θέματα φωτογραφίας και να περάσει το χρόνο της δημιουργικά. Αγαπώ τα νέα παιδιά που έχουν όρεξη να μοιραστούν ιδέες, γιατί…  Μαντέψτε! δεν είμαι μόνο εγώ που της μαθαίνω τα μυστικά της φωτογραφίας, είναι και η Αγάπη μου κάθε πρωί έρχεται με το δικό της note book γεμάτο δημιουργικές ιδέες. Και να λοιπόν πως μια από αυτές την υλοποιήσαμε κάνοντας μια βόλτα στην Κηφισιά πριν λίγες ημέρες.  Φωτογραφίσαμε η μια την άλλη σε 5 διαφορετικά μέρη της πόλης και μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για το που και πώς να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες χωρίς να έχετε πάντα για backround ένα ειδυλλιακό τοπίο.  Πάρτε μαζί σας μια φίλη, ένα φίλο και το καφεδάκι σας στο χέρι και βρείτε σημεία που θα μπορούσαν να σας δώσουν ένα πιο aesthetic αποτέλεσμα.

 1. Λουλούδια

Σταματήσαμε σε ένα ανθοπωλείο του δρόμου, όχι κατάστημα, ξέρετε αυτά τα γλυκύτατα κιόσκια στο πεζοδρόμιο που πουλάνε ματσάκια τα μπουκέτα. Είναι έξω άρα και έχουν το κατάλληλο φως για χρωματιστό, καλαίσθητο αποτέλεσμα.

2. Γκράφιτι

Ένας τοίχος με γκράφιτι είναι τέχνη από μόνος του, πάρτε πόζες που να δένουν με την πολυπλοκότητα του backrουnd.

3. Φύση

Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον μιλάμε για φύση μέσα στην πόλη, αρκεί να σταθούμε μπροστά σε ένα δέντρο.  Καλύτερα να μην βρισκόμαστε στη σκιά του δέντρου για να φωτίζεται καλύτερα το πρόσωπο. Έτσι θα δημιουργήσουμε μια φωτογραφία με αισθητική.

4. Σκάλες

Οι σκάλες δίνουν τη δυνατότητα διαφορετικής οπτικής γωνίας  και στάσης σώματος. Το αποτέλεσμα στη φωτογραφία μπορεί να αποπνέει αυθορμητισμό, σκεπτικότητα, χαλαρότητα.

5. Πόρτες

Οι πόρτες μπορούν να δώσουν στη φωτογραφία »θέση» μέσα στο ταξίδι στο χρόνο και τόπο. Μια minimal/industrial πόρτα μπορεί να δηλώνει το μέλλον, μια πόρτα με έντονο χρώμα μπορεί να θυμίζει Ιταλία, Παρίσι, μια παλιά γειτονιά της Αθήνας.

Στη φωτογράφιση χρησιμοποιήσαμε Nikon D750 με φακούς 70-200mm 2.8 και 85mm 1.4

άρθρο Σοφία Κοντούκα

φωτογραφίες Σοφία και Αγάπη

Κοινοποίηση σε:

3 Σχόλια

 1. Bliss Seeking Mom - Χρυσή  —  28 Ιουνίου 2019 at 17:11

  Ουαου!!! Πόσες ιδέες πήρα και πόσα μέρη που δεν φανταζόμουν τα έκανα αυτόματα sets για φωτογραφίες! Thanx girl!

  Απάντηση
 2. Εφη  —  28 Ιουνίου 2019 at 20:01

  Υπέροχες φωτογραφίες και ωραία τιπς!❤

  Απάντηση
 3. My Little World  —  25 Ιουλίου 2019 at 13:19

  Πολύ ωραίες ιδέες! Ευχαριστώωωω

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση