4+1 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ BACK TO SCHOOL ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Σοφία / Χωρίς κατηγορία / / 0 Comments / Like
4+1 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ BACK TO SCHOOL ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Κάθε φορά που τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές με κυριεύει ένα αεράκι από συναισθήματα, το θυμάμαι αυτό από όταν ήμουν παιδάκι.  Γεμάτη από εικόνες, περιπέτειες, χαλαρές στιγμές καλοκαιριού ένιωθα πως ήρθε η στιγμή να χτυπήσω την πόρτα του Σεπτέμβρη και να μπω στην παρέα της προσμονής του Φθινοπώρου, των νέων ονείρων και ιδεών που θέλουν να πραγματοποιηθούν , της θαλπωρής του σπιτιού και της καθημερινότητας του σχολείου.

Κάπως έτσι νομίζω νιώθουν και τα παιδιά μου αυτές τις μέρες.  Τουλάχιστον όσο το συζητάμε εκφράζουν ανυπομονησία για τη νέα τάξη, τα μαθήματα, τους φίλους! Ξέρω πως θα δυσκολευτούν, θα βαρεθούν, θα πιεστούν αλλά τι καλύτερο από το να ξεκινάμε με καλή ψυχολογία!
Εδώ λοιπόν σας έχω 4 ιδέες για να φωτογραφίσετε τα παιδάκια σας στον κήπο σας ή σε ένα κοντινό πάρκο. Ιδανικά θέλουμε εξωτερικό χώρο για να έχουμε φυσικό φως ενώ η ιδανική ώρα αυτές τις ημέρες είναι 17.00-18.00μ.μ γιατί το φως γλυκαίνει.

1. Στήσε ένα μικρό σκηνικό σαν γραφείο για να μπορούν να ακουμπούν τα χέρια τους. Εγώ χρησιμοποίησα ένα παιδικό τραπεζάκι κήπου. Δώσε στο παιδί να κρατάει μολύβια, ένα μήλο ή μαρκαδόρους, αυτό θα δώσει χρώμα και την αίσθηση του σχολείου στη φωτογραφία.

2. Βρες ένα άσπρο φόντο, εγώ βολεύτηκα με την πόρτα του γκαράζ. Ζήτησε στο παιδί να φορέσει την τσάντα του και να πάρει διάφορες πόζες. Ιδού το αποτέλεσμα.

3. Χρησιμοποίησε μαυροπίνακα και γράψε την τάξη και το έτος, έτσι θα θυμάστε λεπτομέρειες. Η υδρόγειος σφαίρα , η τσάντα αλλά και πολλά άλλα πραγματάκια που έχουμε όλοι σπίτι μας είναι τα ιδανικά props για back to school φωτογράφιση.

4. Προς το τέλος της προσπάθειας να φωτογραφίσεις τα ζουζούνια , άφησε τα ελεύθερα να παίξουν με τα αντικείμενα της φωτογράφισης, χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση προς το παιδί αλλά με το μυαλό σου στο φωτισμό, ακολούθησε το στον κήπο και φωτογράφισε ανεμελιά.

4+1 Ελάτε στον κήπο μας να σας φωτογραφίσω και απολαύστε ανέμελοι το καφεδάκι σας!χιχι

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια και στους γονείς!

άρθρο και φωτογραφίες Σοφία Κοντούκα

περισσότερες πληροφορίες για τα mini back to school session στο 2106205433

Κοινοποίηση σε: