Ξύλινα στολίδια με μεταφορά φωτογραφίας

Ξύλινα στολίδια με μεταφορά φωτογραφίας

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή για διάφορους λόγους.  Το σημερινό post όμως νομίζω ότι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι η χαρά του crafting. Εσείς φίλοι μου που ασχολείστε και φτιάχνετε διακοσμητικά (και πολλά άλλα) με καταλαβαίνετε.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα  να σας παρουσιάσω ιδέες crafting που έχουν σαν βασικό υλικό φωτογραφίες.  Το αγαπημένο pinterest (προσοχή μπορεί να σας τρελάνει) μου έδωσε πολλές ιδέες  και σε συνεργασία με τη φαντασία και τα χεράκια μου δημιούργησα χριστουγεννιάτικα ξύλινα στολίδια με φωτογραφία.Υλικά που χρησιμοποίησα
• Ξύλινα στολίδια στο φυσικό τους χρώμα
• Gel μεταφοράς
• Φωτογραφίες
• Ακριλικό χρώμα /μπογιά κιμωλίας για τη δάση
• Κορδελάκια για να κρεμαστούν στο δέντρο   Δύο αγαπημένες φωτογραφίες με τη βοήθεια του photo shop τις μετέτρεψα σε ασπρόμαυρες και τις εκτύπωσα σε απλό χαρτί  φωτοτυπίας αφού πρώτα τις έκανα mirror , μπορείτε να εκτυπώσετε σε laser printer αλλά ΟΧΙ σε inject (δεν θα πετύχει).   Έβαψα τα στολίδια με μπογιά κιμωλίας σε γκρι χρώμα (γιατί  μου είχε μείνει λίγο από μια καρέκλα που είχα βάψει τις προάλλες).  Νομίζω ότι το λευκό θα δείχνει καλύτερα με τις Α/Μ φωτογραφίες . Αφού στέγνωσαν, πέρασα μια στρώση το τζελ μεταφοράς και κόλλησα την φωτογραφία με την εικόνα προς τα κάτω. Με μια κάρτα έβγαλα τις φουσκάλες που δημιουργούνται κάτω από το χαρτί και ξαναπέρασα το τζελ από πάνω αυτή τη φορά.   Τα άφησα να στεγνώσουν όλο το βράδυ και το πρωί με ένα πινελάκι τα έβρεξα και άρχισα να τρίβω την επιφάνια απαλά με τα δάκτυλα.  Στα σημεία που πήγε περισσότερο νερό και τα έτριψα λίγο παραπάνω έφυγε η εικόνα, κάτι που έδωσε μια πιο vintage άποψη. Τα λάτρεψαν όλοι!!!Καλή επιτυχία και καλές γιορτές !

Αν θέλετε μπορούμε να τα ετοιμάσουμε για εσάς στο kontoukas studio

φωτογραφίες και άρθρο Σοφία Κοντούκα

Κοινοποίηση σε: