Καλοκαιρινές ιστορίες-Λίμνη Πλαστήρα Μέρος Α’

Καλοκαιρινές ιστορίες-Λίμνη Πλαστήρα Μέρος Α’

Γεια σας φίλοι μου, προσπαθώ τις τελευταίες τρεις ημέρες να βάλω σε τάξη τις φωτογραφίες των διακοπών.  Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται πιο δύσκολο από το πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα των δεκάδων πραγμάτων που χρειαστήκαμε για τις τρεις εβδομάδες εξόρμησης σε βουνό και θάλασσα.  Χαίρομαι πολύ λοιπόν για το σημερινό ποστ διότι κατάφερα να οργανώσω τις εικόνες  που δημιουργήσαμε (δεν τις ξέχασα στη φωτογραφική μηχανή και στο κινητό)  και μπορώ να σας παρουσιάσω  μέρη όμορφα όπως εμείς τα εξερευνήσαμε.

Είπα λοιπόν επειδή είναι αρκετές οι αγαπημένες φωτογραφίες να χωρίσω την οικογενειακή μας καλοκαιρινή ιστορία σε τρία μέρη.

Πρώτη στάση Λίμνη Πλαστήρα.  Πριν ξεκινήσουμε όλοι απορούσαν γιατί επιλέξαμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές ένα μέρος που χαρακτηρίζεται ως  χειμερινός προορισμός , δείτε γιατί:

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας τόπος ιδανικός για υπαίθριες δραστηριότητες  (ποδήλατο, υδροποδήλατο, κανό και καγιάκ, τοξοβολία και υπέροχες πεζοπορίες σε μαγικές διαδρομές)
Στα Καλύβια Πεζούλας βρίσκεται η βάση για το κέντρο δραστηριοτήτων Tavropos όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για όλα τα παραπάνω.

Περίπατος στο Βοτανικό Κήπο στη δυτική πλευρά της λίμνης κοντά στο Νεοχώρι, μια βόλτα σε ένα κήπο 10στρεμμάτων μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Μην ξεχάσετε να πάρετε καρότσι για το μικράκι σας γιατί κάποιοι κουράζονται εύκολα.

Το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων στο δρόμο για Ελάτη, είχε πολλά μυστικά κρυμμένα σύμφωνα με τις ιστορίες του μπαμπά!

Λατρεύω  να βγάζω φωτογραφίες και να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου κοντά στη φύση, δεν σας κρύβω όμως ότι κάποιες φορές ο συνδυασμός των δύο θέλει κόπο αλλά και τρόπο.   Θα σας εξομολογηθώ κάποια πράγματα για αυτό σε κάποιο από τα επόμενα ποστ.

Οι καλοκαιρινές μας ιστορίες συνεχίζονται…

Σοφία Κοντούκα

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση σε: