ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοφία / album, print your photos / / 0 Comments / Like
ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ξέρετε πως νιώθω για τις φωτογραφίες. Πόσες φορές δεν με έχετε δει να έχω μαζί μου μια μεγάλη τσάντα με μηχανές, φακούς, τρίποδα, κάρτες!

Πόσες φορές δεν με έχετε ρωτήσει τι τα χρειάζομαι όλα αυτά. Και εγώ εξηγώ για μακρινές, κοντινές, ευρυγώνιες, πανοραμικές, πορτραίτα κλπ κλπ.

20 χρόνια φωτογραφίζω! Δεκάδες δουλειές, δεκάδες σεμινάρια, υπέροχοι άνθρωποι, υπέροχες συνεργασίες.

Τώρα πια μπορώ να σας πω αυτό.

Δεν είναι η φωτογραφική μηχανή, ούτε οι φακοί, οι κάρτες, τα τρίποδα, ο εξοπλισμός που κάνουν τη δουλειά μου να έχει το όποιο αποτέλεσμα.

Πέρα απ’όλα είστε εσείς και είμαι εγώ.

Οι άνθρωποι μπροστά και πίσω από τον φακό. Η επικοινωνία μας, η επαφή μας, η χημεία μας. Οι στιγμές σας, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας, τα σημαντικά ορόσημα της ζωής σας. Η ζωή σας όλη. Με τις φωτογραφίες μας ταξιδεύουμε. Παίρνουμε έμπνευση, δύναμη, για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα, νέα μέρη, να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Βλέπουμε μια φωτογραφία και κάθε φορά βλέπουμε και κάτι διαφορετικό. Μια διαφορετική οπτική ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας. Και σε κάθε φάση της ζωής μας μπορεί να την ερμηνεύσουμε και με διαφορετικό τρόπο.

Ζούμε πλέον σε μία ψηφιακή εποχή. Σε έναν ψηφιακό κόσμο μπορώ να πω. Όλα αποθηκεύονται σε ένα στικάκι. Σε μία κάρτα. Σε ένα σκληρό δίσκο.

Που και που όταν έχουμε στα χέρια μας αυτά τα ψηφιακά μέσα, βλέπουμε φευγαλέα και πολύ γρήγορα τις φωτογραφίες μας.

Που και που. Και πως να μην τις δούμε με αυτόν τον τρόπο;

Αφού τραβάμε χιλιάδες φωτογραφίες, συνεχώς που ναι μεν τις βλέπουμε, χωρίς όμως να εστιάζουμε ουσιαστικά σε καμία. Μετά ξεχνιόμαστε, χανόμαστε ή όπως λέει μια φίλη του Studio Kontoukas «εγώ έχω μπερδευτεί. Κάντε ότι θέλετε με όποιες θέλετε»

«Έχω μπερδευτεί…» Μια μεγάλη αλήθεια. Ακόμα και εμείς που είναι η δουλειά μας, που είμαστε κάθε μέρα με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, που τα καθημερινά μας κλικ είναι δεκάδες, που χρησιμοποιούμε επαγγελματικά προγράμματα οργάνωσης και αρχειοθέτησης των φωτογραφιών, συνειδητοποιούμε ξαφνικά τι μας έχει δημιουργήσει η «αποτύπωση των στιγμών μας» μέσω των μέσω ψηφιακών μέσων.

Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε εκατοντάδες φωτογραφίες σε 5-6 σημεία (κινητό, υπολογιστή, tablet, usb cards, memory cards) αλλά τελικά δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ, αφού τα άπειρα κλικ…ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ!

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι πραγματικά ένα δώρο. Το πιστεύω τόσο πολύ γιατί το έχω νιώσει με όλους εσάς τους φίλους, πελάτες και συνεργάτες, πόσο γρήγορα και εύκολα ανταλλάσσουμε τις φωτογραφίες μας, τα αρχεία μας, τις πληροφορίες και διευκολύνουμε την επικοινωνία μας.

ΑΛΛΑ…όσο ωραία και να είναι η ψηφιακή τεχνολογία και όσο εύκολη και να κάνει τη ζωή μας, τόσο εύκολα οι ψηφιακές φωτογραφίες μπορεί να αφαιρεθούν, να διαγραφούν, να χαθούν, να μας μπερδέψουν!

Και πιστεύω πια 100% ότι, οι φωτογραφίες που τελικά μένουν, που είναι «ζωντανές» καθημερινά για εμάς, που μας δίνουν χαρά, αυτές που είναι ανεξίτηλες, είναι μόνο όσες έχουμε εκτυπωμένες.

Και ότι αμέσως μετά από το να «αιχμαλωτίσουμε τη στιγμή, τον άνθρωπο, το συναίσθημα, αμέσως μετά,…το πιο σημαντικό είναι να ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ μερικά από τα εκατοντάδες φωτογραφικά κλικ που έχουμε στη μηχανή ή το κινητό μας.

Και αφού τις τυπώσουμε, να τις τοποθετήσουμε στα πιο εμφανή σημεία των χώρων που ζούμε.

Γιατί οι φωτογραφίες μας είναι τελικά η αντανάκλαση της ψυχής και των σκέψεων μας τη στιγμή που φωτογραφίζουμε ή φωτογραφιζόμαστε. Ακούσια λοιπόν ανακαλούν από τη μνήμη μας τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής.

ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΑΛΗΘΙΝΕΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΣ!

ΤΥΠΩΣΤΕ τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και τοποθετήστε τις παντού. Με πρώτο απ΄όλα το ψυγείο σας. Ναι το ψυγείο σας. Που το ανοίγετε όλοι και πολλές φορές την ημέρα.

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 5’ κάθε μέρα για να διαλέγετε από τα ψηφιακά σας μέσα 5-6 φωτογραφίες που λατρεύετε και σας θυμίζουν όμορφες στιγμές, όμορφες ιστορίες και στείλτε τις για ΕΚΤΥΠΩΣΗ και για τις όμορφες εφαρμογές που σας προτείνουμε συνεχώς στο Kontoukas Studio.

Με αγάπη Σοφία Κοντούκα

 

 

 

Κοινοποίηση σε: