7 τρόποι να πραγματοποιήσετε το Γάμο σας με ασφάλεια την περίοδο της πανδημίας

Σοφία / Γάμος / / 0 Comments / Like
7 τρόποι να πραγματοποιήσετε  το Γάμο σας με ασφάλεια την περίοδο της πανδημίας

Φωτογραφίζω Γάμους επαγγελματικά τα τελευταία 15 χρόνια και ομολογώ πως η ιδιαίτερη αυτή ημέρα για το ζευγάρι που παντρεύεται είναι για εμένα κάτι παραπάνω από μια ημέρα στη δουλειά. Προσωπικά ως φωτογράφος αλλά και η υπόλοιπη ομάδα που καλύπτουμε ένα Γάμο γινόμαστε κομμάτι της διαδικασίας από την οργάνωση έως και την τελική παρουσίαση των φωτογραφιών και του βίντεο. Επέλεξα να συνεχίσω να εργάζομαι την περίοδο αυτή, εφόσον επιτρέπεται η πραγματοποίηση των Μυστηρίων, γιατί αγαπώ τη δουλειά μου, στηρίζω την απόφαση των ζευγαριών που θέλουν για δικούς τους λόγους να κάνουν το Γάμο τους έστω και κάτω από περιοριστικά μέτρα, τους υποσχέθηκα ότι θα είμαι κοντά τους ό,τι και να γίνει και κάτι εξίσου σημαντικό για έμενα, έχω μια επιχείρηση που πρέπει να παραμείνει υγιής και ζωντανή.


Γράφω αυτό το πόστ χωρίς καμία επικριτική διάθεση και όχι ως λοιμωξιολόγος. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει επιφέρει στη ζωή μας η πανδημία. Μένουμε λοιπόν ασφαλείς αλλά και προσέχουμε τους γύρω μας με σεβασμό στις επιλογές και τις πράξεις. Ακούμε τους ειδικούς και τηρούμε τα μέτρα. Μένουμε θετικοί, ψύχραιμοι και ανοιχτοί σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.


Παρακάτω σας γράφω 7 (από τα πολλά) πράγματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο Γάμο σας για να μείνετε ασφαλείς εσείς και οι καλεσμένοι σας.
1. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας αλλά και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν εκείνη την ημέρα στο Γάμο σας να κάνουν Covid test αλλά και να βρίσκονται σε μια σχετική καραντίνα μια εβδομάδα πριν από το Γάμο.
2. Πραγματοποιήστε το Μυστήριο έξω. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι ευφικτό , ζητήστε από τους καλεσμένους να παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας κατα τη διάρκεια του Μυστηρίου. Το πάρτυ είναι υποχρεωτικό να γίνει σε ανοικτό χώρο.
3. Μοιράστε μάσκες στους καλεσμένους σας. Μπορείτε να τυπώσετε τα αρχικά σας και την ημερομηνία του Γάμου ή κάποιο σχετικό quote για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τα αντισηπτικά. Μη σας φαίνεται τρελή η ιδέα, όλοι έχουμε πια συμβιβαστεί και συνηθίσει να χρησιμοποιούμε αυτά τα προϊόντα αλλά και να τα έχουμε ανάγκη.
4.Προσπαθήστε από την αρχή να περιορίσετε τον αριθμό των καλεσμένων έτσι ώστε να μην χρειαστεί να έρθετε σε δύσκολη θέση σε περίπτωση που λόγω κρουσμάτων αλλάξει κάτι στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Να σκέφτεστε ότι αυτή η ημέρα είναι μοναδική για εσάς που παντρεύεστε αλλά και για αυτούς που σας αγαπούν, όμως όλοι μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι διαφορετικά.
5. Ζητήστε από τους διοργανωτές να στήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για live streaming έτσι ώστε να απολαύσουν τον Γάμο και αυτοί που δεν μπορούν να παρευρίσκονται.
6. Ζητήστε από τους διοργανωτές ή από τους επαγγελματίες που συνεργάζεστε μία extra καθαριότητα του χώρου. Απολύμανση σε κάγκελα, καρέκλες, πόρτες, εξοπλισμό, καθαρισμό με ατμό και πάρα πολύ καλό εξαερισμό των χώρων.
7. Ενημερώστε και τους καλεσμένους σας με χιούμορ πάντα για το ότι έχετε φροντίσει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια όλων.
Κατανοώ απόλυτα ότι όλα τα παραπάνω «ακούγονται» περιοριστικά και όλοι ευχόμαστε να μην ήταν απαραίτητα και να μην τα χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατό!


Και ναι, μια πανδημία αναπόφευκτα θα κάνει το γάμο σας να μοιάζει διαφορετικό – αλλά μην απογοητεύεστε, μην το βάζετε κάτω, αντίθετα δείτε το ρεαλιστικά, προσθέστε φαντασία και δημιουργικότητα, ενσωματώστε τα «μέτρα ασφάλειας» στον γάμο σας και Α ΠΟ ΛΑΥ ΣΤΕ ΤΟΝ!!!
Είναι η δική σας μοναδική, ξεχωριστή, ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΙΓΜΗ της ζωής σας!
Να θυμάστε ότι η ημέρα του Γάμου σας γίνεται μοναδική με τον έρωτα, την αγάπη και την προσμονή μιας νέας πραγματικότητας με το άλλο σας μισό! Πάντα με διάθεση βοήθειας και υποστήριξης!

άρθρο και φωτογραφίες Σοφία Κοντούκα

 

 

Κοινοποίηση σε: