Έμπνευση για ευεξία

Σοφία / διατροφή, ευεξία, συνταγές, Φωτογραφία / / 3 Σχόλια / 3 likes
Έμπνευση για ευεξία

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα ονειρεύομαι και σχεδιάζω το επόμενο θέμα φωτογράφισης!

Αυτή τη φορά είχα έμπνευση για κάτι που θα με κάλυπτε όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά θα μου άφηνε χώρο να σκεφτώ και να παρουσιάσω έννοιες όπως η ευεξία, ο ποιοτικός χρόνος επιλογής και προετοιμασίας της τροφής μας , η άσκηση του σώματος αλλά και του πνεύματος και πως όλα τα παραπάνω μπορούν να προσθέσουν περισσότερη αγάπη στη ζωή μας!

Η σκέψη μου πήγε αμέσως σε μια αγαπημένη φίλη που έδινε πάντοτε σημασία σε όλα αυτά που προανέφερα.  Με την Αννίτα ήμασταν συγκάτοικοι σχεδόν τρία χρόνια όταν σπουδάζαμε στην Αγγλία. Θυμάμαι πάντα να μαγειρεύει σωστά, να ακολουθεί πιστά τις συνταγές  από ένα χειρόγραφο σημειωματάριο της γιαγιάς της , να αποφεύγει το κρέας (το οποίο έχει κόψει τα τελευταία  8  χρόνια) και να κάνει yoga!

 

 

Τη Δευτέρα στις 14.00 επισκεφτήκαμε τη βιολογική λαϊκή της Κηφισιάς στην οδό Κοκκιναρά, όπου έμαθα μερικά μυστικά για τους παραγωγούς, τα ‘πιο ποιοτικά’ προϊόντα και άκουσα ονόματα λαχανικών με ευεργετικές ιδιότητες  που δεν είχα ξανακούσει! Πήραμε υλικά για να φτιάξουμε σπανακόπιτα (προσθέσαμε παπαρούνα και  κάρδαμο, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε καυκαλήθρες και μυρώνια)  , ενώ για το χειροποίητο φύλλο χρησιμοποιήσαμε αλεύρι Μαυραγάνι.  Το επιδόρπιο μας; energy balls με χουρμάδες, ξηρούς καρπούς  και κακάο (ιδανικό για παιδάκια)

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη αφού τη φωτογράφισα λίγες μέρες πριν με το καλό φέρει στον κόσμο το μωράκι της! Προσπάθησα να την πείσω για ‘φωτογράφιση εγκυμοσύνης’ αλά Beyonce  (χαχα) αλλά το απέφευγε ευγενικά και έτσι αποφάσισα να δουλέψουμε το concept με τρόπο που θα ήταν και για τις δυο μας πιο δημιουργικός  και διασκεδαστικός!

Μου αρέσει να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους  που κάτι από τον τρόπο ζωή τους με εμπνέει!

Εσείς; έχετε τέτοιους ανθρώπους δίπλα σας;

Σοφία Κοντούκα

για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα yoga: www.hathakriyayoga.com

εδώ μπορείτε να βρείτε τις συνταγή για σπανακόπιτα της νόνας με πινελιές τις Αννίτας Μορδεχάι

ΖΥΜΗ
Λοιπον 400γρ αλευρι -εγώ χρησιμποιώ ημι-ολικής αλέσεως αρα εσύ μπορείς να βάλει μισό μισό για να μην γίνει στουκας.
μισή κ.γ αλάτι
μισό φλυτζάνι (cup) λάδι εγώ βάζω αραβοσιτέλαιο για να μην γίνει βαρύ
ενα φλυτζάνι χλιαρό νερό
Ρίχνεις το αλάτι και ανακατευεις και μετά το λάδι για να παει σε όλο το αλευρι θα γίνει σαν ψίχουλα μεγάλα μετά σιγα΄σιγά το νερό και ζυμώνεις ίσως δεν το χρειαστείς όλο θα το δεις με το μάτι δεν θες να πεφτουν κομμάτια ζύμης ούτε να ειναι πολύ νωπό. Το σκεπάζεις και το βάζεις στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Μεχρι να κάνεις την γέμιση και να ζεσταθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς αέρα με αντίσταση κάτω βάζω εγώ.
ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό σπανάκι και 500γρ μυρώνια και καυκαλίθρες ή 500 γρ. πράσσα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα και 1 ματσάκι άνιθο
τα κόβεις και τα ζεματίζεις. τα στραγγίζεις να μην έχουν πολύ νερό και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
500γρ φέτα ή αλλο ασπρο τυρί (εκανα μια με ανθότυρο και ήταν γαμάτη)
την ψιλοκόβεις και την ρίχνεις μέσα
1 αυγό το χτυπάς και το ρίχνεις και ανακατευεις
λίγο τρίμα φρυγανιάς ή βρώμη στο μπλέντερ για να πιει τα υγρά.
Ανοίγεις το φύλλο -το χωρίζεις σε δυο κομμάτια- ενα μεγαλύτερο για τον πάτο και ενα μικρότερο για πάνω.
Εγώ το ανοίγω πανω σε μεμβράνη για να μπορώ να το μεταφέρω….
βάζεις το κάτω φύλλο και μετά τη γέμιση και καλύπτεις από επανω με το αλλο φύλλο. Το βάζεις στον φούρνο για 45-55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Θα το κοιταζα μετα απο 30 λεπτα για σιγουριά. βάζω ενα μαχαίρι μεσα και εαν βγεί σχετικά στεγνό ειναι ετοιμο….
 ENERGY BALLS-ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ της Αννίτας Μορδεχάι
150 γρ σποράκια ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους ή ότι αλλους ξηρούς καρπούς εχω
​10 μεγάλους χουρμάδες τους βάζω στο νερό για 10 λεπτά
2-3 κουταλιές κακαο
4-5 κουταλιές καρύδα σε τρίμα
βάζω στο Multi τα σπορακια να γίνουν τρίμα και μετά τους χουρμάδες για να φτιάξω μια ζύμη προσθέτω και κακαο και μετά πλάθω σε μπαλάκια και τα πασπαλίζω με καρύδα τριμμένη. Τα βάζω σε ενα ταψάκι ή ταπερ και τα καλύπτω  για να μην ξεραθούν και τα βάζω στο ψυγείο ​.
Καλή επιτυχία
Κοινοποίηση σε: